sr
en

 

 

 

 

FUTREX

Futrex je aparat za analizu telesne građe. Patentirana tehnologija koja koristi svetlost talasne dužine bliske infracrvenoj. To je brz, tačan, precizan, prenosiv aparat, lak za upotrebu. Ima veoma mnogo funkcija, što ga čini idealnim izborom.
Specifičan princip rada - superiorna Near-Infrared tehnologija koja obezbeđuje direktno merenje procenta masnog tkiva, bez ikakvih pripremnih protokola,potpuno je neinvazivna, tako da se može primeniti i kod dece od 5 godina, podjednako kao i kod odraslih. Rezultati se mogu prebaciti u računar za kasnije analize.
Radi na baterije ili naizmeničnu struju, pakovan u čvrst metalni kofer. Rezultati su tačni, precizni i ponovljivi, a za merenje je potrebno svega 60 sekundi.

Merenje na jednom mestu – kako to funkcioniše
Futrex nudi jedini metod za merenje masnog tkiva koji koristi potpuno bezbednu svetlost, talasne dužine bliske infracrvenoj, kojom se direktno meri procenat masnog tkiva. Istraživači američke vlade locirali su jednu tačku na ljudskom telu – na sredini bicepsa dominantne ruke – koja ima direktnu korelaciju sa nivoom ukupne masti u telu.
Tokom merenja, Futrex svetlosni uređaj za centriranje šalje svetlosni snop talasne dužine bliske infracrvenoj u biceps dominantne ruke. U pitanju je specifična talasna dužina, koju masno tkivo apsorbuje, a ostala tkiva reflektuju. Futrex 5500 meri apsorpciju svetlosti da odredi telesnu masnoću – sve je tako jednostavno!
Rezultati se odmah pojavljuju na LCD displeju i laki su za čitanje. Postoji mogućnost njihovog štampanja u vidu izveštaja.