sr
en
Pulanna

Koža je naš najveći organ. Svakodnevno je izložena stresorima iz okoline i vremenom njene barijerne i regenerativne funkcije slabe i popuštaju. Iz tog razloga, dužni smo da našu kožu tretiramo kvalitetnim sastojcima i pomognemo joj da očuva svoju konzistenciju i sjaj koju joj vreme neumitno oduzima.

Savršen tajming za početak tretmana kože zapravo i ne postoji. Svaki momenat je dragocen i tim pre ako krenete već danas sa negom- zasigurno doprinosite boljitku vaše kože i za nadalje.

Za zdravu, lepu i uvek čistu kožu lica najpre morate odabrati kvalitetnu i proverenu kozmetiku. Iskustva širom sveta dokazuju da izvanredne rezultate možete ostavriti upravo saPulanna prirodnim biljnim preparatima za negu lica.

Ovo je prirodna kozmetika proizvedena u okviru Naučno-tehničkog instituta u Kini od strane naučnika i eksperata iz polja kozmetologije i dermatologije, bez dodataka konzervanasa i surfaktanata koji u mnogome doprinose alergijskim reakcijama i isušivanju kože.

Pulanna Vam nudi dve izvanredne kolekcije na prirodnoj bazi:

Phytosilver kolekcija- Kolekcija sa Bio srebrom formulisana za negu mlađe i problematičnije kože (koža sklona aknama i bakter. upalama)
Bio gold kolekcija- Kolekcija na bazi 24 karatnog zlata u organskoj formi, formulisana za zreliji tip koze ( posle 30 godine).

U sklopu svake od ovih kolekija nalaze se proizvodi namenjeni za različite tipove kože: suvu i ispucalu, normalnu, kao i masnu i mešovitu kožu.

Ukoliko niste sigurni u kojoj kategoriji je Vaša koža- Pulanna Vam nudi mogućnost da brzim i bezbolnim pregledom u apoteci odredite tip kože. Na ovaj način, dobićete savet od stručnjaka i individualno ćemo podesiti negu samo za Vas

Vaša dnevna rutina nege kože lica treba da se sastoji iz tri osnovna koraka:

1. Čišćenje kože
2. Toniranje
3. Nega lica

Prvi korak u nezi upravo predstavlja temeljno čišćenje kože čime uklanjate prljavštinu, znoj, sebum i šminku i pripremate lice za dalju negu. Očišćena koža mnogo bolje upija sve aktivne sastojke iz preparata koje nanosite za negu.

Pulanna Vam nudi Mleko za čišćenje kože lice i vrata na bazi Bio srebra i organskog zlata koje dubinski odstranjuje svu nagomilanu prljavštinu, sebum i šminku za taj dan. Osim što čisti kožu, zbog svoje kremaste konzistencije mleko sprečava isušivanje i ostavlja kožu mekanom i zdravom. Nakon nanošenja mleka, tupferima lagano očistite celokupnu površinu lica a nakon toga isperite mlakom vodom. Ovaj postupak možete sprovoditi kako uveče tako i ujutru. Vaša koža je sada blistava i čista, spremna za naredni korak u nezi.

Drugi korak u tretmanu lica jeste toniranje kože. Tonicima Vašu kožu osvežavate, hidrirate, istovremeno joj vraćajući prirodnu pH vrednost. Pulanna u svojoj kolekciji sadrži Bio gold i Phyto silver tonike na bazi zlata i srebra koji vlaže kozu zahvaljujuci hijaluronskoj kiselini u sebi. Osim toga, u tonicima se nalaze i ekstrakt Žen Šena, Aloja, D-pantenol i ostali prirodne komponente koje ishranjuju kozu i čine je glatkom i svilenkastom.

Tonici su gelaste formulacije i njima ostvarujete prijatan hladeci efekat na koži. Oni su dopuna celokupnom tretmanu i njih ne ispirate nakon nanošenja. Nakon toniranja kože, sledi poslednji i krucijalni korak u nezi, a to je primena Vaše kreme za negu i zaštitu kože.

Trećim korakom zaokružujete svoj tretman. Kreme za negu moraju najpre odgovarati Vašem tipu kože kao i trenutnom stanju kože. Pulanna za mladju populaciju (posle 18 godine), kao i osobama sa problematičnom kožom, kožom sa aknama i bubuljicama, preporučuje svoju srebrnu Phyto silver kolekciju. Aktivni sastojak u ovim kremama je organsko srebro koje deluje antiseptično te direktno utiče na uzročnike stvaranja akni i zapušavanja pora- same bakterije. Na taj način pomaže kod problema sa aknama a ujedno prevenira pojavu novih, te koža postaje glatka, čista i umirena. Osim što isčišćava kožu, srebro reguliše sekreciju sebuma i održava balans kako kod masne tako i kod suve kože. U sadejstvu sa drugim prirodnim sastojcima, srebro u ovim kremama omogućava hidrataciju, ishranu i regeneraciju kože. Preporuka je da mladi krenu sa negom upravo sa ovom kolekcijom čime će značajno usporiti proces starenja kože. Pored dnevne, srebna kolekcija Vam nudi i noćnu kremu kao i antirid za negu osetljivog predela oko očiju.

Za negu zrelije kože, posle 30 godine, Pulanna Vam nudi Bio gold kolekciju- kreme sa zlatom i ostalim prirodnim sastojcima poput vitamina E, aloje, Zelenog čaja, ekstarkta semenki grožđa i mnogim drugim. Ovi sastojci deluju antioksidativno te sprečavaju slobodne radikale koji se svakodnevno gomilaju u dubljim slojevima kože te remete njenu struktru i elastičnost. Osim toga, zlatne kreme omogućavaju adekvatnu ishranu i hidrataciju kože a upravo mikromolekuli zlata u ovim preparatima stimulišu mikrocirkulaciju u dermisu i time bržu apsorpciju ovih prirodnih sastojaka u kremama. Nega zlatnim kremama doprinosi popunjavanju arhitekture kože, primetićete da je koža punija, glatka i mladalačkog tonusa. Kremama postižete zatezanje kože te značajno uklanja bore i mikrobore oko očiju, a deluje i preventivno sprečavajući i umanjujući pojavu novih. Krema namenjena suvoj koži iz Pulannine kolekcije je dvofazna- kuglice krema su uronjene u gel pa ovakvom negom hidrirate kožu gelastim slojem a ujedno stvarate zaštitni kremasti film koji sprečava dalje isušivanje Vaše kože. Pritom, nanošenjem kreme ne stvara se masan, sjajan sloj na koži. Ono što izdvaja Pulannu od ostalih krema za tretiranje suve kože je upravo ova jedinstvena formulacija koja ne stvara masnu okluziju na koži, niti zapušava pore a opet pruža zaštitnu barijeru na koži koja Vam je neophodna. Ovakva formula se pokazala kao najdelotvornija za tretiranje suve kože jer pruža kompletnu negu suvoj koži pa niste primorani da nanosite više proizvoda istovremeno.

Za tretiranje masne/mešovite kože neophodna Vam je gelasta formulacija koja će eliminisati višak loja odnosno sebuma a istovremeno neće dozvoliti isušivanje kože. Pulanna Vam pruža idealno rešenje za to- kremu sa zlatnim nitima obogaćenu hijaluronskom kiselinom koja će hidrirati kožu kao i Zelenim čajem koji je snažan prirodni antioksidans i koji će u značajnoj meri doprineti uklanjanju viška masnoće i drugih nečistoća sa lica. Koža će biti oslobođena tog masnog sjaja i viška sebuma a pri tom zadržaće svoju vlažnost i sjaj.

Za osetljivu regiju oko očiju, gde je koža ujedno i najtanja i trpi prve znake starenja u vidu boranja, Pulanna Vam preporučuje primenu antirida na bazi zlata. Ovom malenom a moćnom kremom u velikoj mari povećavate aktivnost i metabolizam ćelija, koža se brže regeneriše i bolja je ishranjenost tog područja. Značajno doprinosi popunjnosti kože kao i eliminisanju bora u ovoj regiji. Što je još važnije- krema deluje preventivno na pojavu novih bora.

Da zaključimo- nemate razloga da odlažete početak nege lica. Prevencija je uvek bolja od kasnijeg lečenja postojeće štete. Koži je potrebna Vaša pomoć u borbi protiv različitih oštećujućih faktora na koje stalno nailazite. Onoliko koliko pažnje posvetite Vašoj koži- istom merom će Vam ona i uzvratiti.