U vodi i u hladu NISMO sigurni

Ma koliko ne htjeli u to vjerovati, sunce će naplatiti našoj koži svako izlaganje koje traje dulje od 15 minuta. Iako potiče stvaranje vitamina D koji je odličan za kožu, sunce i razgrađuje kolagen, uništava elastin i uzrok je 90 % slučajeva starenja kože. Može izazvati i alergijske reakcije, kod mlađih i Mallorca-akne, a najčešće uzrokuje hiperpigmentacije i melasme. Kod osoba svjetlije puti tipa kože I i II, već nakon 10-15 minuta moguća su vidljiva oštećenja u obliku crvenila, opeklina, guljenja i hiperpigmentacije.

Kakva zaštita nam treba?

Sada kada smo se uvjerili da potreba za zaštitom od sunca nije hir, naglasit ćemo da birate proizvode koji sadrže zaštitu od UVA, UVB-a i IR-a te kolagensku zaštitu za zreliju kožu i kožu sklonu dehidraciji i isušivanju. Naime, čak trećinu ukupnog zračenja sunca čine infracrvene (IR) zrake koje dovode do oksidativnog stresa koji ubrzava starenje kože. Slično djeluje i UVA, dok UVB-zračenje izaziva odmah vidljive opekline i crvenilo. Odličan izbor bit će SPF 20 do 30, a ne zaboravite ni usne koje će vam biti zahvalne ako na njih nanesete SPF 15. 

Što ako vas sunce prevari?

Ako vas sunce i nakon ovoga članka uspije prevariti, zaboravite na jogurt. Ako želite da crvenilo nestane doslovno do jutra, uputite SOS poziv Revidermovom proizvodu after solar repair koji će koži brzinski vratiti vlagu i hladiti ju zahvaljujući savršenoj formuli u obliku fluida. Riječ je o idealnom ljetnom suputniku kojeg biste uvijek trebali imati pri ruci, a ne samo u hitnim slučajevima.

Check-lista

Kako do hitnih intervencija ne bi ni došlo, napravite check-listu onoga što možete učiniti kako biste se maksimalno zaštitili. Podsjećamo vas na dovoljnu količinu vode, na izbjegavanje sunca od 11 do 16 sati te na pokrivala za glavu koja će dodatno zaštititi lice i tijelo. Sve što vam još treba je odgovarajući SPF s Revidermovim potpisom i bezbrižno ljeto pod suncem može početi!