Kada je riječ o koži, pogotovo onoj sklonoj aknama, redovno uz nju stoje riječi – disciplina i strpljenje. S obzirom na to da svatko ima jedinstveni tip i ton kože, ali i životni stil i genetiku, potreban je određeni period kako bismo shvatili što našoj koži najbolje odgovara. Ipak, neki savjeti oko kojih su se složili najveći stručnjaci su univerzalni, a redovnom primjenom ovih 7 jednostavnih koraka, rezultati će biti itekako vidljivi!

1. Izaberi PRAVI čistač

Činiti sve za svoju kožu, a i dalje ne postizati željene rezultate, prilično je frustrirajuće. Nerijetko je uzrok taj što zanemarujemo činjenicu da je za najučinkovitiji efekt nužno obratiti pažnju na potrebe kože i na odgovarajuće sastojke. Kada je riječ o čišćenju, masnoj koži odgovarat će proizvodi sa salicilnom kiselinom, benzoil-peroksidom ili glikolnom kiselinom, dok će osjetljivoj koži više odgovarati sredstva s mliječnom kiselinom ili hidratantnim sastojcima kao što je glicerin. Reviderm cleansing foam i facial cleanser za pranje i čišćenje kože ujutro i navečer pridonijet će smanjenom lučenju sebuma.

2. Ne pretjeruj s eksfolijacijskim proizvodima

Nakon pilinga koža je glađa, čvršća i bolje upija aktivne sastojke, zbog čega nije teško upasti u zamku prečestog tretiranja lica zrnastim sredstvima i pilingom, što može nanijeti više štete nego koristi. Osim što time možemo izazvati crvenilo, iritacije i upale, može doći i do izvlačenja zdravih stanica kože, stvaranja otvorenih rana te povećanog rizika od nastajanja ožiljaka. Piling kože ne preporučuje se češće od 2 do 3 puta tjedno i to – nježno, jer koža pamti! Puno bolji izbor za kožu je Reviderm kristalna mikrodermoabrazija, s kojom se skida samo odumrli sloj kože, potičući je na obnovu.

3. Ne diraj stalno kožu

Svima se barem jednom istiskanje rukama učinilo kao najbrže rješenje protiv nezavidne situacije na licu, no to nikako nije i najpametnije rješenje. Naše ruke nisu uvijek čiste, a prljavština pod noktima i nepravilno istiskanje mogu dovesti do širenja akni ili do daljnje infekcije. Na taj način ne samo da se proces neće niti ubrzati, nego može doći i do kontraefekta u obliku ožiljaka koji će ostati na licu puno dulje nego što bi tamo ostale akne. Najbolje je, tijekom prisustva upalnih akni, konzultirati se s kozmetologom i otići na mehaničko čišćenje lica.

4. Hidratiziraj kožu

Znamo da naše tijelo zahtijeva da ga što bolje hidratiziramo, no znate li da to pravilo nije ništa manje važno ni za kožu lica? Ako je površina kože suha i dehidrirana, uljne žlijezde imaju tendenciju prekomjerne proizvodnje ulja, što može pogoršati akne. U uspostavljanju ponovne ravnoteže pomoći će pravilno hidratiziranje površine kože koje će pomoći u kontroli akni i u njihovu zacjeljivanju.

5. Koristi sredstvo za sunčanje koje ne začepljuje pore

Vrijeme provedeno na suncu itekako nam godi, no ponekad zaboravljamo da ono zahtijeva i veliku odgovornost, stoga je SPF obavezan! Treba obratiti pažnju i na to da sredstva koja pritom biramo za svoje lice sadrže bezuljne i nekomedogene formule koje ne začepljuju pore te da pružaju zaštitu od infracrvenog zračenja. Kod problematične kože s aknama posebno je važan izbor sredstva za zaštitu jer može učiniti puno veću štetu nego pružiti zaštitu. Reviderm formule proizvoda za sunčanje posebno su razvijene kako bi se spriječilo začepljenje pora i mogu se koristiti tijekom cijelog dana, bez osjećaja težine.

6. Ne koristi make up dok vježbaš (ako nije mineralni)

Dok brinemo za svoje tijelo vježbajući, istovremeno ćemo nanijeti veliku štetu svome licu ako pritom na njemu imamo make up (koji nije mineralni). Naime, znoj se oslobađa kroz vidljive pore, a ako te iste pore prekriva make up, znoj ne može izbiti na površinu. To može dovesti do začepljenja pora ili, pojednostavljenim rječnikom, do savršenih preduvjeta za razvoj akni. Reviderm linija mineralnog make up-a je skin friendly i ne začepljuje pore, a neki proizvodi, poput korektora, sadrže u sebi minerale koji djeluju na isušivanje prištića i akni.

7. Naruči se na tretman

Internet i okolina prepuni su dobronamjernih savjeta za okončanje mukotrpne borbe s aknama, no činjenica je da svi imamo jedinstveni tip i ton kože, ali i životni stil i genetiku. Prema tome, ne postoji nešto u potpunosti jednako djelotvorno za sve. Za najučinkovitije rezultate potrebno je obratiti se stručnjacima koji će koži pristupiti kao jedinstvenoj, što ona i je. Osim što će nam koža na tome biti zahvalna, sigurno će tu zahvalnost pokazati i onime što najviše volimo – rezultatima!