Napokon je za sve ljubitelje toplijih i sunčanih čarolija došao period kada iza nas ostavljamo hladne dane i okrećemo se proleću. Međutim, kada govorimo o koži, kako i sama zima sa sobom nosi probleme sa suvoćom i perutanjem, tako će i klimatske promeme u narednom periodu uticati na kožu. Kako bi sprečili posledice i delovali na vreme, u ovom tekstu govorimo o načinima pomoću kojih se možete pripremiti.

Očekujte promene

Ono što sami možete učiniti za sebe je da uvrstite u svest činjenicu o klimatskim promenama koje mogu pogoditi i samu kožu, gde ona nelagodnost usled suvoće tokom zime prelazi na nelagodnost sa uzrokom znoja i lepljivosti što posledično može prouzrokovati različite manifestacije ili pak pojavu akni.

Redovan piling

Preporučujemo obavezan piling kao rutinu nege 2-3 x nedeljno kako bi uklonili izumrle ćelije sa površine kože, višak sebuma i nečistoće. Samim tim ćete pore učiniti otvorenijim i sprečiti problem sa aknama, dok će vaš ten biti prozračan i koža vidno čistija.

Koristite kreme sa zaštitnim faktorom

Usled dostupnosti edukativnih tekstova sa temom nege kože, svima poznata činjenica je da sunčani zraci mogu izazvati brojna direktna oštećenja kože, naročito pri direktnoj izloženosti kada dolazi do pojave opekotina i crvenila. Zato nikad nije dosta informacija o ovim efektima kao i koracima koje možemo učiniti kako ni minimizirali i sprečili štetno dejstvo.
Ono što većina radi pogrešno je da kreme sa SPF koristi samo pri izlaganju suncu. Iako se na našoj koži tokom jedne sezone ne manifestuju fizičke, vidljive promene, to ne znači da zračenje nije nanelo suptilna oštećenja. Iz tog razloga je pravilna i važna stalna primena kreme sa zaštitnim faktorom jer to je jedini i krucijalan put za zdravu kožu!

Posetite #PROapoteku

Klasični saveti o nezi kože su prilično praktični i očigledni, dok analiza kože pruža konsultaciju na ekspertskom nivou uz vizuelna i grafička rešenja i preporuku. Pri analizi kože u vašoj omiljenoj #PROpharmacy apoteci, farmaceut koristeći inovativnu tehnologiju posmatra vašu kožu na mikroskopskom nivou I na taj način:
– izuzetno temeljno pregleda vaše stanje i slojeve kože,
– uočava kako rade vaše lojne žlezde,
– koji je nivo hidratacije i elastičnosti,
– status hidrolipidne barijere,
– čistoću pora,
– prisutnost porfirinskih baktetija i akni,
– same nijanse kože, ujednačenost tena i pigmentne promene analizom nivoa melanina,
– izraženost kapilara, istanjenost kože i osetljivost,
– uočavanje onih prvih znakova starenja kao i samu efikasnost antiaging tretmana analizom dubine bora.

Ove informacije zajedno za dugogodišnjim iskustvom, omogućavaju da se naprave individualni, za vas prilagođeni planovi nege kože i preporuči adekvatna nega. Posetom apoteke koja nudi ovu uslugu, umesto saveta usmerenih ka širokoj populaciji dobijate konkretna rešenja shodno vašoj jedinstvenoj situaciji.

Aparati za analizu kože

Naša kompanija je specijalizovana u oblasti dijagnostičkih sistema za analizu kože, kose i skalpa i u okviru svoje ponude nudimo profesionalne aparate kompanija Aram Huvis i Courage Khazaka. Na našem sajtu možete pogledati celokupnu ponudu i odabrati idealan model za vaše poslovanje. Definitivno nas odabir svodimo na vaša kratkoročna i dugoročna rešenja, lojalan odnos i liderski status.

Usudite se na smelu inovaciju u svetu farmaceutske industrije koja će vas izdvojiti!