Koža je naš najveći organ, a na njoj živi više od jednog biliona bakterija koje svojim metaboličkim procesima doprinose različitim stanjima u kojima se naša koža može naći. Posljednjih godina najsavremenija tehnologija genetske analize otkrila je složenu, ali oslabljenu bioraznolikost mikroorganizama koji koloniziraju našu kožu. Na našoj koži one kreiraju koristan ekosastav – mikrobiom kože u kojem koegzistira više od 1000 različitih vrsta bakterija.

Logika benefita mikrobioma je zapravo prilično jednostavna. Kao što naš digestivni trakt ima svoju bakteriološku mikrofloru čija ravnoteža doprinosi brojnim faktorima i utiče na trenutno zdravstveno stanje, tako i naša koža ima svoj bakteriološki ekosistem, a o njegovoj raznolikosti zavisi zdravlje i lepota naše kože.

Uprošteno, radi se o inteligentnom zaštitnom sloju čija je glavna funkcija barijera koja suočava kožu lica sa egzogenim faktorima. U fiziološkim uslovima, kada je ovaj ekosistem zdrav i funkcioniše svojim optimalnim kapacitetom, deluje kao biodinamička membrana, filtrirajući ono šta sme ući unutar kože, a eliminiše i sprečava prodor svih onih supstanci koje trebaju ostati u spoljašnjosti. Takođe, zdrava barijera zadržava vlažnost i sprečava nadražujuće faktore i potencijalne patogene da deluju štetno, odnosno štiti kožu od inflamatornih procesa i infekcije.

Back to balance – Pro microbiome serumi vašu kožu vraćaju u ravnotežu

Za razliku od drugih proizvoda za negu kože koji ciljaju na mikrobiome kože, REVIDERM promicrobiome serumi ne koriste samo jedan, već tri pristupa koji sinergijom najviše obećavaju: probiotici, prebiotici i komunikacijski hakeri (aktivni sastojci koji blokiraju komunikacijske signale patogenih mikroorganizama, sprečavajući tako stvaranje štetnih biofilmova).

REVIDERM laboratorija je stvorila promicrobiome proizvode u tri formulacije, specifične shodno indikaciji i visoko koncentrisane prema potrebi vaše kože.

promicrobiome dry skin

Ovaj serum doprinosi suvoj koži da dostigne ravnotežno stanje, održava ravnotežu vlažnosti i obnavlja ravnotežu microbioma.
Posebno je prilagođen potrebama suve kože:
– obnavlja bakterijsku raznolikost kože
– stimuliše proizvodnju ceramida radi smanjenja gubitka vode
– pomaže održati svež izgled, mladalački ten
– sprečava prevremeno starenje kože

promicrobiome oily skin

Serum koji uklanja težinu sjajne i masne kože i upalnih procesa koje ona uzrokuje.
Posebno je prilagođen potrebama masne kože:
– obnavlja bakterijsku raznolikost kože
– pomaže u održavanju mekog i ujednačenog izgleda kože
– štiti kožu od nastanka nečistoća
– održava kožu čistom, a ten ujednačenim

promicrobiome aged skin

Pomaže uravnotežavanju zrele kože i usporavanju prevremenog starenja obnavljajući mikrobiom.
Posebno je prilagođen potrebama zrele kože:
– obnavlja bakterijsku raznolikost kože
– stimulacija antioksidativne zaštite ćelija
– doprinosi da vaša koža bude zdrava i elastična
– rezultat je osećaj glatke i podatne kože