Koža je naš najveći organ i ispunjava važne vitalne funkcije, od kojih je jedna od značajnijih barijerna. Briga o njoj predstavlja pojam zdravlja. Hijaluronska kiselina je molekul koii se normalno nalazi u našem telu, a od toga je približno 50% prisutno u dermisu.

Efekti hijaluronske kiseline:
Hijaluronska kiselina je odgovorna za elastičnost i volumen tkiva, omogućava da koža ostane meka, gipka i čvrsta. Revitalizuje i rehidrira, minimizira pojavu finih linija i bora te je snažan faktor koji sprečava proces starenja. Pomaže u procesu zaceljenja, omogućava ubrzano zarastanje rana, deluje antiinflamatorno, a takođe i stimuliše sintezu kolagena. Poznata je kao jedan od najefikasnijih aktivnih sastojaka kada je u pitanju hidratacija, a to postiže zahvaljujući sposobnosti da apsorbuje vodu i do hiljadu puta u odnosu na svoju težinu.
Kad nabrojimo sve ove efekte, nije ni čudo što toliko ljudi aktivno priča ili pak koristi ovaj aktivni sastojak.

Između 25. i 40. godine života dolazi do smanjenja ili čak zaustavljanja prirodne produkcije hijaluronske kiseline usled čega znaci starenja počinju da se manifestuju u ranoj životnoj dobi. Sve to uključuje i pojavu neželjenih finih linija, tačnije bora. Pojedini spoljni faktori poput UV zraka, zagađenja, loših životnih navika, stresa, dodatno ubrzavaju ovaj proces. Stoga, hidratacija predstavlja najvažniji aspekt o kojem treba voditi računa. Kako dobro hidrirana koža znači zdrava koža, a to može asocirati i na mladalački izgled, to nas dovodi do sledeće tačke.

Da li ste znali da je upravo nivo hidratacije prvi korak tokom analize kože?

Dijagnostički sistemi pri analizi kože, kao prvi korak determinišu nivo vlažnosti kože. Ova bazalna vrednost od suštinske je važnosti za dalje praćenje efekata pre i nakon upotrebe dermo-kozmetičkih preparata sa ciljem rešenja problema dehidratacije.

Učinite praćenje efekata kao vrednost, prikažite rezultat vidljivim.